Online uitvaart en Corona

Februari 2021

De organisatie van een begrafenis is vaak een hele uitdaging. Je moet over veel zaken nadenken en de voorbereiding vereist een hoop organisatietalent. Gelukkig is de begrafenisondernemer aanwezig om je te helpen met het regelwerk en veel taken uit handen te nemen. Maar wat een begrafenisondernemer niet kan doen, is het samenstellen van de lijst van genodigden. Lees er meer over in het volgende artikel.

 


Geen wens digitaal voortbestaan na overlijden

oktober 2011

Onderzoek van Nuvema Uitvaartverzekering heeft uitgewezen dat slechts 8% van de Nederlanders interesse heeft in het digitaal voortleven door middel van een sociale herdenkingsplaats. 61% van het aantal Nederlanders wil dat sociale profielen verwijderd worden na overlijden.

 

Cremeren is “hot”

september 2011

Het gaat niet goed met de begrafenisbranche. Dat komt omdat cremeren steeds populaired wordt. In Noord- en Zuid-Holland kiezen 3 op de 4 mensen voor cremeren. Dr. Midwoud wil actie om de begrafenis te promoten. Hij wil met een tv-spot en reclamemateriaal de voordelen van een begrafenis belichten en onwaarheden wegnemen. Lees meer over zijn plannen in het artikel.

 


Milieusparende uitvaarttechniek d.m.v. resomeren

augustus 2011

Yarden is de eerste uitvaartorganisatie die het resomeren in Nederland wil introduceren als mogelijke uitvaartwens. Ook cryomeren behoort als het aan Yarden ligt tot de mogelijkheden. Wat de beide uitvaarttechnieken inhouden? Lees verder in het artikel.

 

Prijzenslag in uitvaartbranche

juli 2011

Het bedrijf Uitvaartdiscount biedt sinds kort hele goedkope uitvaartdiensten aan. Uitvaartdiscount verzorgt voor minder dan €1500,- euro een grafkist en een rouwstoet. En dat terwijl de gemiddelde kosten voor een begrafenis of crematie bij €2000,- liggen. Lees verder over Uitvaartdiscount in het volgende artikel.

 


Naarden duurste gemeente kosten rechten graf

maart 2011

Uit onderzoek van de Landelijke Organisatie Begraafplaatsen blijkt dat Naarden de duurste gemeente is als het om het betalen van de grafrechten gaat. Gemeente Losser (Overijssel) blijkt de goedkoopste te zijn.

 

Uitvaartplechtigheid via internet

Voor nabestaanden die ver weg wonen of erg slecht ter been zijn vanwege bijvoorbeeld leeftijd is er toch een mogelijkheid om aanwezig te zijn bij de uitvaartdienst. Video-opnamen kunnen gemaakt worden, zodat nabestaanden die niet fysiek bij de uitvaartdienst aanwezig kunnen zijn de dienst toch kunnen bijwonen. Als u dit overweegt dient u dit zowel vooraf met de uitvaartleider als met de aanwezigen te overleggen.

 


In Memoriam overleden Hyvers

maart 2011

Hyves biedt sinds 18 maart een nieuwe dienst aan. Voor overleden Hyvers is er nu de mogelijkheid om de In Memoriam-status aan te maken. Mocht een dierbare overleden zijn, dan kunnen de nabestaanden zelf bepalen of zij het Hyves profiel willen verwijderen of dat zij de overledene online willen laten voortleven. Functies zoals chatten worden uiteraard uitgeschakeld. Lees er meer over in het volgende artikel.