Cremeren is “hot”

De begrafenisbranche heeft te kampen met steeds minder mensen die kiezen voor een begrafenis na hun overlijden. Door de opkomst van vele commerciële crematoria lijkt de begrafenis op zijn retour. Bestuurslid van de Landelijke Organisatie Begraafplaatsen Wim van Midwoud wil actie.

Inmiddels kiezen 3 op de 4 mensen voor een crematie in Noord- en Zuid-Holland. Langzaamaan beginnen begraafplaatsen daarom met hun promotie van de begrafenis. Onderdeel van de campagne is het informeren van mensen om op die manier ontwaarheden en geruchten over de begrafenis weg te nemen. Zo wil de begrafenisbranche mensen er opmerkzaam op maken dat begraven ten eerste niet duurder is dan cremeren en dat ten tweede het onderhoud van het graf ook gemakkelijk geregeld kan worden als familieleden er zelf geen tijd of zin voor hebben.

Wim van Midwoud wil het liefste een tv-reclame. Hij vindt dat begraafplaatsen niet verloren mogen gaan omdat het vaak oorden van rust zijn in de overvolle steden. Daarnaast meent hij dat mensen juist steeds vaker een bezoek brengen aan de begraafplaats.

Ga terug naar de overige nieuwsberichten.

Ga terug naar de startpagina.