Resomeren en cryomeren nieuwe milieubesparende uitvaarttechnieken

Yarden heeft onderzoeksinstituut TNO opdracht gegeven, uit te zoeken in hoeverre resomeren en cryomeren het milieu belasten. TNO concludeert dat resomeren en cryomeren veel voordelen met zich meebrengen.

Zo zijn de uitvaarttechnieken ruimtebesparend, milieuvriendelijk, duurzaam en wellicht zelfs goedkoper. Maar wat houden de beide uitvaarttechnieken eigenlijk in?

Bij resomeren wordt een speciale vloeistof gebruikt om het lichaam te ontbinden. Dat zorgt voor verwatering van het lichaam. Het enige wat overblijft is dus water en een wit poeder. Dit poeder zou men kunnen vergelijken met as en kan dus zodanig ook in een urn bijgezet worden of verstrooid worden. Resomeren duurt niet langer dan het cremeren van het lichaam; ongeveer twee uur.

Bij cryomeren wordt het lichaam bevroren met een vloeibare stikstof van -196 graden. Hierdoor wordt het lichaam broos en blijft er uiteindelijk ook slechts poeder over.

Deze twee uitvaarttechnieken zijn in Nederland niet toegestaan. Daarom heeft Yarden aangeklopt bij de Ministeries van Infrastructuur en Milieu.

Zou u interesse hebben in een van beide uitvaarttechnieken? Laat het ons weten of geef uw stem in onze poll!

Ga terug naar de overige nieuwsberichten.

Ga terug naar de startpagina.