Uitvaart Antwerpen

Uitvaart Antwerpen

Het overlijden van een dierbare is emotioneel en ingrijpend. De dagen na het overlijden zijn heel intens voor de nabestaanden. Er is tijd nodig om bij dit overlijden stil te kunnen staan terwijl tegelijkertijd veel geregeld moet worden. Een uitvaartonderneming helpt u bij de praktische handelingen en regelt de benodigde formaliteiten. Samen met uw ideeën en wensen van de overledene wordt er een écht persoonlijk afscheid gerealiseerd. Bent u op zoek naar een uitvaartbedrijf in Antwerpen die u bijstaat en helpt bij alle handelingen en formaliteiten? Op deze website vindt u de uitvaartverzorging bij uw in de buurt naar uw wensen en dat van uw dierbare. Ook als u een begrafenis wilt regelen op voorhand.

Uitvaart in Antwerpen

Een begrafenisondernemer of uitvaartondernemer is een verzorger en organisator van begrafenissen, crematies en alles wat daarbij komt kijken. De uitvaartondernemer zorgt voor de essentiële zaken omtrent de begrafenis of crematie. Daarnaast zorgt de uitvaartondernemer ook voor alle logistieke zaken en het vervoer van de overledene naar de begraafplaats of het crematorium. Als de overledene niet thuis wordt opgebaard regelt de uitvaartondernemer het overbrengen van de overledene naar het uitvaartcentrum. 

Organisatie door uitvaartondernemer

Gewoonlijk zorgt de uitvaartondernemer uit Antwerpen onder andere ook voor de organisatie van: 

  • de gemeenteadministratie  - echter hechten sommige mensen hier veel waarde aan in het rouwproces en doen zij zelf de aangifte van overlijden bij de gemeente
  • de religieuze plechtigheid
  • het opstellen van het overlijdensbericht en het versturen van de rouwkaarten
  • de plaatsing van rouwadvertenties in de kranten en eventueel online
  • afspraken met de begraafplaats of het crematorium
  • afspraken met de locatie voor de condoleance of receptie
  • het contact met de maker van het eventuele grafmonument
  • de traiteur of de organisatie van de condoleance of receptie na de uitvaart
  • eventueel het online bijwonen van de uitvaart

Samen met de nabestaanden en familie zal de uitvaartondernemer werken aan de invulling van de uitvaartplechtigheid en receptie of condoleance. De uitvaartondernemer kan u vele verschillende modellen en kleuren kisten laten zien, zodat u de meest passende uitvaartkist of opbaarplank kiest voor uw dierbare. Een goede uitvaartonderneming zal u ook adviseren bij het maken van de keuzes om rekening te houden met het beschikbare budget. Daarmee voorkomen zij dat u later niet onaangenaam verrast zal worden met een erg hoog uitgevallen rekening. 

Uitvaartverzekering

Het is belangrijk om duidelijkheid te hebben over de uitvaartverzekering van uw dierbare. Als de overledene geen uitvaartverzekering had, bent u vrij in de keuze met welk uitvaartbedrijf u wilt samenwerken. Op deze website bieden wij u een breed aanbod aan uitvaartondernemingen in de regio Antwerpen. Wanneer de overledene wel een uitvaartverzekering heeft, is het van belang dat u eerste de polis van deze verzekering goed doorleest. Veel verzekeraars willen zelf de uitvaart verzorgen of laten verzorgen door een onderneming waarmee samengewerkt wordt. Wanneer u in dat geval gebruikmaakt van diensten van een andere onderneming, loopt u het risico dat de verzekering minder geld zal uitkeren. Het is dus verstandig om eerst contact op te nemen met de verzekeraar zodat u niet achteraf nog voor vervelende (financiële) verrassingen komt te staan. 

Op de website van Begrafenis-uitvaart  vindt u de uitvaartonderneming bij u in de buurt naar uw wensen en dat van uw dierbare. U vindt bij ons ook uitvaartondernemingen in Schoten, Deurne, Oostende, Mechelen, Aalst, Gent en Turnhout. In onze blogs kunt u alle informatie vinden over uitvaarten, begrafenissen, crematies en alles wat daarbij komt kijken zodat u zich zo goed mogelijk kan voorbereiden op wat komen gaat. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u zich geheel concentreren op het verdriet.