Blog artikelen

Wie erft er van een overleden kind?

22 augustus 2023
Na een overlijden volgt altijd een erfenis. De overledene laat bezittingen na die een nieuwe bestemming krijgen. Om de herverdeling in goede banen te leiden, zijn er wettelijke regels opgesteld. Heeft de overledene een testament achtergelaten? Dan gaat dit testament voor op de wet. In dit artikel bekijken we wat er gebeurt na het overlijden van een kind. Wie erft welk deel van een overleden kind?

Wat houdt nabestaandenzorg in?

24 juli 2023
Nadat een geliefde of dierbare komt te overlijden, valt er een gat. Niet alleen voorafgaand aan de uitvaart moet er een hoop geregeld worden, maar ook daarna lopen er nog allerlei praktische zaken door elkaar heen. Tegelijkertijd zit je in een rouwproces en moet je emotioneel afscheid nemen. Door het inschakelen van nabestaandenzorg valt er een last van je schouders. In dit artikel leggen we uit hoe nabestaandenzorg een helpende hand biedt.

Wat kost een grafsteen?

26 juni 2023
Wanneer je een geliefde of een familielid begraaft, wil je hier ook een grafsteen, gedenksteen of grafzerk bij laten plaatsen. Zo creëer je een mooie plek om de overledene te herdenken. De kosten van grafstenen en grafzerken zijn niet altijd opgenomen in de uitvaartverzekering. Aangezien de kosten flink uiteenlopen, geven we in dit artikel antwoord op de vraag: “Wat kost een grafsteen?”

Hoe ziet de Joodse uitvaart eruit?

31 mei 2023
In België bestaat de Joodse gemeenschap uit ongeveer 40.000 personen. Net zoals elke religie haar eigen rituelen en gebruiken kent, geldt dit ook voor het Joodse geloof. Bij een Joodse uitvaart, gaat het er dan ook heel anders aan toe dan bij een gemiddelde Belgische uitvaart. In dit artikel vertellen we je alles over de gebruiken en rituelen die bij de Joodse begrafenis horen.

Hoe werkt orgaandonatie na overlijden?

28 april 2023
We denken er niet vaak over na, maar toch is het belangrijk om stil te staan bij het doneren van organen nadat we overlijden. Met orgaandonatie redt u levens. In België stonden aan het begin van 2023, 1504 patiënten met een levensbedreigende aandoening op de wachtlijst voor orgaandonatie. In dit artikel vertellen we u alles over het doneren van uw organen na overlijden.

Wat zet je op een rouwlint?

27 maart 2023
Bij een overlijden geven de nabestaanden op de rouwkaart aan of bloemen gewenst zijn. In zo’n geval bestel je bij de bloemist een rouwkrans die wordt neergelegd in het uitvaartcentrum, bij de afscheidsceremonie of bij het graf. Als laatste groet, wordt er een rouwlint met tekst om de krans geplaatst. Wat zet je op een rouwlint? In dit artikel geven we ideeën voor de tekst op een rouwlint.