Blog artikelen

Wat zeg je bij een uitvaart?

14 mei 2024
Afscheid nemen van een naaste door een overlijden is definitief. Daarom hebben we er allemaal ook zo’n moeite mee. Het idee iemand nooit meer te kunnen zien is erg lastig te verkroppen. Het is dan ook nog moeilijker om te spreken tijdens de uitvaart. Hoe begin je een tekst te schrijven voor een uitvaart? Wat zeg je allemaal bij een uitvaart? In deze blog helpen we je op weg voor het schrijven van mooie teksten bij een overlijden.

Hoe lang duurt een uitvaartdienst?

10 april 2024
Bij elk overlijden hoort ook het moment van afscheid nemen met elkaar, familie en vrienden. Hoe de afscheidsdienst wordt ingevuld, is voor iedereen anders. Zo kunnen er religieuze gebruiken worden toegevoegd aan de uitvaartdienst, speciale muziekstukken, voordrachten of een condoleance moment. In deze blog geven we antwoord op de vraag: “Hoe lang duurt een uitvaartdienst gemiddeld?”

Hoe lang duurt rouw?

11 maart 2024
Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verlies. Het verlies van een dierbare of een geliefde brengt veel emoties met zich mee. Ineens ziet de wereld er anders uit dan voorheen. Rouwen betekent verdriet verwerken en dit kan lange tijd duren. Hoe lang deze periode duurt, verschilt per persoon. In deze blog gaan we dieper in op de vraag: “Hoe lang duurt rouw?”

Hoe lang blijft een gebalsemd lichaam goed?

09 februari 2024
Na een overlijden is het voor de nabestaanden fijn om in alle rust afscheid te kunnen nemen van de overledene. Om die reden worden mensen thuis opgebaard, in een rouwcentrum of funerarium. Om het lichaam mooi te houden, wordt er gebruikgemaakt van een koelplaat. Maar je kunt een lichaam ook laten balsemen na een overlijden. Hoe lang blijft een gebalsemd lichaam goed? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Wat schrijf je op een condoleance kaart?

10 januari 2024
Wanneer je in je omgeving te maken krijgt met een overlijden, toon je graag op een persoonlijke manier je medeleven. Dit kun je doen door een condoleancekaart te sturen. Maar hoe begin je een condoleance tekst? Veel mensen worstelen met het schrijven van een passende tekst op de condoleance kaart. In dit artikel helpen we je hiermee graag een stukje op weg.

Hoe ziet een Chinese uitvaart eruit?

11 december 2023
De Chinese gemeenschap in België bestaat uit ongeveer 30.000 inwoners van alle leeftijden. Ondanks het ontbreken van een speciale Chinese begraafplaats of een Chinees uitvaartcentrum in Vlaanderen, houden ook Chinezen het liefst vast aan de Chinese tradities tijdens de uitvaart. Wil je meer weten over de gebruiken tijdens een Chinese uitvaart? In dit artikel vertellen we je meer over de Chinese begrafenis rituelen.