Blog artikelen

Wat is gepaste kleding bij een uitvaart?

30 november 2022
Gaat u een begrafenis of crematie bijwonen? Dan kan het best een uitdaging zijn om gepaste kleding voor de uitvaart te vinden. Is dat stemmig zwart of wordt een nette spijkerbroek bij een uitvaart bijvoorbeeld ook geaccepteerd? En welke kleding draagt u bij een begrafenis met warm weer? In dit artikel geven we u tips over passende kleding bij een uitvaart.

Wat komt er kijken bij thuisopbaring?

02 november 2022
Na een overlijden, volgt een moment van afscheid nemen. Door een opbaring van de overledene, krijgen dierbare nabestaanden de gelegenheid een laatste groet te brengen. Een opbaring kan op verschillende manieren; een daarvan is een thuisopbaring. In dit artikel bekijken we wat er komt kijken bij een thuisopbaring.

De meest gespeelde uitvaart muziek

12 oktober 2022
Muziek bij een begrafenis, crematie of condoleance is heel persoonlijk. Het kan herinneringen oproepen aan de overledene en een gewenste sfeer bepalen. Waar de een juist kiest voor vrolijke begrafenis liedjes, zal de ander de voorkeur geven aan stemmige muziek. Toch blijken veel mensen voor dezelfde muziek te kiezen. In dit artikel kijken we naar de meest gespeelde uitvaart muziek.

Uw lichaam schenken aan de wetenschap

28 september 2022
In Nederland en Belgiƫ kunt u na uw overlijden begraven worden, gecremeerd, of uw lichaam schenken aan de wetenschap. Dit laatste roept bij veel mensen best wat vragen op. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met het stoffelijk overschot van de overledene en hoe zit dat met afscheid nemen? In dit artikel kijken we wat er gebeurt, wanneer u uw lichaam gaat doneren aan de wetenschap.

Uw kind meenemen naar een uitvaart

19 april 2022
Kinderen kunnen ook met een overlijden, begrafenis of crematie te maken krijgen. Hoe gaat u hier als ouders mee om? Gaat u uw kind meenemen naar de uitvaart of niet? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Erehaag bij afscheid overledene. Wanneer wordt gekozen voor een erehaag en waarom.

06 april 2022
Over de hele wereld zijn er heel veel verschillende afscheidsrituelen na een overlijden. In Ghana bijvoorbeeld, worden overledenen door dansende dragers naar het graf gebracht en in Madagascar volgt na 7 jaar een opgraving. Een erehaag bij een uitvaart, in de westerse wereld, is ook een opvallend ritueel. In dit artikel kijken we wanneer nabestaanden voor erehagen kiezen en wanneer er spontaan een erehaag ontstaat.