Direct na overlijden

Laatste wensen vooraf regelen

Laatste wensen kunnen tijdens het leven al worden vastgelegd in een codicil of persoonlijk memorandum (regifest). Dit geldt zowel voor gezonde mensen als terminaal zieken. Voor de nabestaanden helpt een lijst met laatste wensen om het afscheid, de begrafenis, crematie en de uitvaart naar wens van de overledene te regelen. Tevens zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet voor moeilijke keuzes komen te staan. Ook meer zakelijke informatie, handig voor na het overlijden, kan worden opgenomen in een codocil of persoonlijk memorandum. Meer informatie over het persoonlijk memorandum of het testament?

Meteen regelen na overlijden

Als er iemand sterft, is dat vaak een enorme klap. Direct komen er ook allemaal zaken op u af die geregeld moeten worden. Denkt u aan het regelen van zaken zoals het waarschuwen van een arts voor de Verklaring van Overlijden en nagaan of er een donorcodicil, een uitvaartverzekering en een testament bestaat. Tevens zult u een begrafenisondernemer moeten inschakelen. Wij proberen u goed voor te bereiden op wat komen gaat door u met behulp van checklists te helpen orde op zaken te stellen.

Gemiddelde kosten uitvaart

De kosten voor een begrafenis of crematie zijn niet gering. Tevens zijn er afhankelijk van uw wensen grote verschillen in de totale kosten voor een uitvaart. De basiskosten blijven wel ongeveer gelijk. Wat de gemiddelde kosten voor een begrafenis of crematie zijn, waarop de prijzen gebaseerd worden en hoe u de uitvaart kunt betalen leest u in het artikel.

rouw