Overlijdensberichten

Rouwkaarten

Rouwkaarten worden nog steeds veel gebruikt om familieleden, vrienden en kennissen op de hoogte te stellen van het overlijden van een dierbare.

Voorbeelden van rouwdrukwerk heeft uw begrafenisondernemer of uitvaartverzorger bij zich. Ook drukkerijen bij u in de buurt hebben meestal een collectie rouwdrukwerk. Internet biedt bovendien veel inspiratie voor rouwkaarten en overlijdensberichten.

Rouwkaarten versturen via verschillende media

Rouwkaarten kunnen tegenwoordig steeds makkelijker zelf ontworpen en geprint worden en/of digitaal verzonden. Om een overlijden bekend te maken, biedt internet steeds meer mogelijkheden. Zelfs een rouwadvertentie gratis online plaatsen is ook mogelijk. In vergelijking met een dure advertentie in de krant is dit voor veel mensen een welkom alternatief.

Overlijdensberichten verspreiden

U kunt een overlijdensbericht in de krant plaatsen om mensen te informeren over het overlijden van een dierbare waarvan u het adres niet heeft.©Tekst en beeld dat u gebruikt op de rouwkaart kunt u meestal ook gebruiken voor het overlijdensbericht dat via andere media wordt verspreid. Zo stelt u meerdere mensen op de hoogte van een overlijden. Er zijn veel mogelijkheden om een overlijdensbericht te verspreiden naast rouwkaarten en e-mail zoals:

  • kranten ( lokaal, regionaal en landelijk)
  • websites van begrafenisondernemers of van speciale uitvaart websites
  • sociale media zoals Hyves en Facebook.

Internet breidt nog steeds uit wat betreft de mogelijkheden om overlijdensberichten te (laten) plaatsen.

Overlijdensbericht plaatsen: in print en/of digitaal

Een overlijdensbericht in een of meerdere kranten is een mogelijkheid om meerdere mensen te informeren over het overlijden, ook diegenen waarvan u geen adres heeft. Uit onderzoek is gebleken dat huis-aan-huis bladen goed worden gelezen. Voor het bekend maken van een overlijden in de directe woonomgeving van de overledene biedt de lokale krant nog steeds uitkomst. Zeker mensen in de directe omgeving van de overledene vinden het goed om te weten wanneer iemand er niet meer is. Zo kunnen zij ook hun medeleven tonen aan betrokkenen.

rouw