Uitvaartdag

Rouwstoet

Het vervoer van de woning waar de overledene opgebaard is of het uitvaartcentrum naar de begraafplaats of het crematorium vindt in de meeste gevallen plaats in een rouwstoet. Deze rouwstoet kunnen op meerdere manieren plaatsvinden: te voet, met rouwauto’s, met eigen auto’s of bijvoorbeeld in een koets. Ook gelden er een paar wettelijke bepalingen voordat de overledene vervoerd mag worden. Lees direct meer.

Gebruik audio & video tijdens uitvaartdienst

Tijdens de uitvaardienst kunt u door middel van een scherm video’s en foto’s van de overledene laten tonen. Op die manier worden er goede herinneringen aan de overledene opgeroepen. Ook kunt u de uitvaartdienst op cd of video laten opnemen. Op die manier kunt u de uitvaartdienst in alle rust nog eens terughoren of bekijken. Op de uitvaartdag zelf gaat alles toch vaak voorbij in een roes.

Checklist uitvaartdag

Er komen heel wat zaken op u af op de uitvaartdag. De uitvaartdag kan eenvoudig of groots opgezet worden. Nabestaanden zijn door verdriet minder in staat om alles zelf te regelen. Familie en vrienden kunnen meehelpen en natuurlijk kan een begrafenisondernemer veel werk uit handen nemen.

De belangrijkste zaken hebben wij voor u in het volgende artikel op een rijtje gezet, zodat u zich alvast goed voor kunt bereiden.

Condoleance & koffietafel

Nadat de afscheidsdienst is afgelopen, wordt erna vaak nog koffie gedronken met de aanwezigen. Dit geeft ook direct de gelegenheid aan de aanwezigen om de nabestaanden te condoleren. Traditioneel is er koffie en cake aanwezig, maar een persoonlijke invulling van de catering is ook mogelijk. Lees meer in het volgende artikel.

Uitvaart