Rouwbloemen

Bij een bijzondere gebeurtenis geven we vaak bloemen. Zo ook bij een overlijden. De keuze voor het soort bloemen en de kleur weerspiegelen vaak de voorkeur van de overledene of van de nabestaanden. Religieuze of culturele motieven kunnen ook tot de keuze van bloemen en hun vorm leiden.

Het kiezen van rouwbloemen is een van de vele keuzes waarvoor u zich geplaatst ziet bij het regelen van een overlijden. Elke bloem heeft een symbolische betekenis en zo ook elke kleur. Deze kunnen per cultuur weer verschillen. Ook hier geldt dat het beschikbare budget een belangrijke rol speelt bij de keuze van rouwbloemen. De begrafenisondernemer of een bloemist bij u in de buurt kan u informeren over de mogelijkheden qua soort, kleur en samenstelling van rouwbloemen. Inspiratie opdoen voor rouwbloemen kan ook via internet. Het online bestellen van bloemen via internet gaat ook steeds makkelijker evenals het online bestellen van rouwbloemen.

Soort bloemwerk

Bij rouwbloemwerk kunt u bijvoorbeeld kiezen uit: een rouwtak, rouwboeket, rouwbloemstuk of een rouwarrangement dat een kist geheel of gedeeltelijk bedekt. Strooibloemen, bloemblaadjes, worden ook vaak gebruikt bij het laatste afscheid of bij verstrooiing van de as.

In een rouwboeket zijn de bloemen gebonden. Dit is handig, want dan kunnen deze zowel worden neergelegd als in een vaas gezet. Een rouwbloemstuk en rouwtak worden op een ondergrond vastgestoken. Ze hebben een ondergrond of achtergrond nodig als steun evenals een rouwkrans. De symbolische betekenis van de rouwkrans is oneindigheid. De rouwkrans wordt dus vaak gebruikt in verband met dood en herdenking.

Betekenis rouwbloemen en kleuren rouwbloemen

Bloemen en hun kleuren kunt u kiezen omdat ze passen bij de overleden persoon. Anderzijds drukt u met het rouwboeket of de rouwkrans uw eigen gevoelens uit ten aanzien van de overleden persoon. Het kan interessant zijn om de betekenis van bepaalde bloemen en kleuren te weten. Op Google kunt u bijvoorbeeld zoeken bijvoorbeeld naar ’betekenis bloemen’, ‘betekenis kleur bloemen’ of ‘bloemen symboliek’. Kijkt u ook eens op website van squidoo.

Betekenis vormen van rouwbloemwerk

Ook de vorm van rouwbloemwerk heeft een symbolische betekenis en kan zo een toegevoegde waarde hebben aan wat u wilt zeggen met de bloemen. Veel voorkomende vormen in rouwbloemwerk zijn bijvoorbeeld de:

  • hartvorm
  • druppelvorm
  • ruitvorm
  • moderne vorm
  • het rouwkruis

Hecht u aan de vorm van het rouwbloemwerk extra waarde, laat u dan over de betekenis en mogelijkheden nader informeren of zoek die betekenis van de kleur, vorm en samenstelling van rouwbloemen op internet.

Juiste bezorgadres en- tijd voor rouwbloemen

Bij de bezorging van rouwbloemwerk moet u meestal een locatie en tijd opgeven. Het bezorgadres kan zijn: thuis, de kerk, een uitvaartcentrum, de begraafplaats, het crematorium of elders. Het duidelijk vermelden bij het bestellen waar de rouwbloemen naar toe moeten is dus belangrijk, want dit kan afwijken van het thuis adres.

rouw