Rouw

Steun bij rouw

Er zijn verschillende manieren om steun te krijgen tijdens het rouwproces. Vaak kunt u bij familie, vrienden of bekenden terecht. Ook via verschillende websites kunt u in contact komen met lotgenoten. Tenslotte zijn er veel verschillende boeken over het omgaan met verlies. Lees meer over steun tijdens het verwerkingsproces.

Rouw verwerken

Na het overlijden zullen er niet alleen emotionele veranderingen optreden, ook relationeel en financieel verandert er veel. Rouw is de toestand waarin u verkeert als u het verlies van een persoon verwerkt. Rouw is een belangrijk proces om te doorlopen. Het niet verwerken van het verlies kan leiden tot psychische problemen. Lees meer over rouw in het artikel.

Fasen van rouw

Rouw kenmerkt zich door vijf fasen: ontkenning, woede, depressie, acceptatie en doelen stellen en realiseren. Het tijdstip wanneer deze fasen in het verwerkingsproces in elkaar overlopen verschilt voor elke persoon. Wel zijn de vijf fasen bij iedereen herkenbaar. Lees meer over de fasen van rouw in het volgende artikel.

rouw